söndag 15 mars 2009

SOLIGT INLÄGG


Morotsmarmelad är frikostig med somrig smak. Kan behövas i detta töväder. Ypperlig på rostat bröd på morgonkvisten eller till middagens kött.

MOROTSMARMELAD
Ca två glasburkar

1/5 kilo morötter
3 citroner
4 dl vatten
9 dl socker
1 tsk citronsyra

Skala och skölj morötterna. Riv dem på grövsta sidan av rivjärnet. Tvätta citronerna och riv skalet. Pressa ut saften ur citronerna i en skål.
Lägg de rivna morötterna och det rivna citronskalet i en stor kastrull. Häll på vattnet och koka tills morötterna är nästan mjuka.
Tillsätt citronsaften, sockret och citronsyran. Citronsyran kan lämnas bort, men då håller marmeladen inte lika länge. Koka marmeladen på svag värme i 45 minuter. Rör ofta och se till att den inte bränns vid. Häll upp marmeladen i rena burkar och förvara dem svalt.

2 kommentarer:

 1. Du är SÅÅÅÅÅ duktig, Johanna! Semlor för en tid sen och nu morotsmarmelad. Plus alla fina hantverk du gjort. Och allt det jag från tidigare vet att du duktig på (bl.a. att skriva och fota). Keep on doing the good work! Du har min fulla beundran. Och du verkar faktiskt så harmonisk också. Pelargoner, hembakade semlor, hemgjord marmelad, renovering, punsch på verandan...
  Stoooor kram.
  Maggi

  SvaraRadera
 2. Ja du är snäll du! Tack för alla fina ord. När andan faller på kan man mer än man tror ;) Försök dig på marmeladen. Mums på rostat bröd. Det var ju visst nån som gillade det.
  Kram J

  SvaraRadera