torsdag 12 mars 2009

DET VÅRAS FÖR INGEBORG

Äntligen har vi fått fason på storstugan i Gård Ingeborg. Den som ser rummet för första gången skulle kanske inte tycka det. Det ser inte mycket ut för världen, vi vet. Väggpanelen har hela tre olika kulörer. Jag kan upplysa om att orange inte precis är min älsklingsfärg. Men vi ser potentialen.

I dag har vi flyttat bort alla möbler och annat krafs från rummet. Tre lager golvmatta revs ut. Vilket var på tiden. Det var rejält fuktigt under. Men ett vackert plankgolv hittades till slut.

Nu ska spikar dras ut ur taket, väggarna sandpappras och sedan ska väggar och tak bli vita. För tillfället står två värmeblåsare på för att torka upp ytorna.

Det går framåt sakta men säkert.

Bild 1: Tomtebongaren och hans mormor river golv i storstugan.
Bild 2 och 3: Det har varit många stilar på plastmattorna under årens lopp.
4 kommentarer:

 1. Men vá bra att det finns en orangefärg där. Nu har du nytta av din svarta skjorta med orangetryck på ryggen. Tänk bara då du går omkring och pysslar där - du kommer att matcha väggen perfekt!
  Maggi
  P.S. Behöver du en skjorta till så kan jag nog donera min. T-shirten också. Så får jag mer rum i mitt IKEA-minilager.

  SvaraRadera
 2. Ooolalaa, de går framåt ser jag! Plenty good! Ni är så duktiga!
  Jag måste komma hem snart igen:)
  /Syster L

  SvaraRadera
 3. Tack Maggi, men det räcker gott och väl med de exemplar jag äger. Modellerna vill man inte ha många av i sitt skåp, ursäkta. Men de kommer att komma väl till pass när vi börjar måla ;) Lite batik kanske piffar upp...

  SvaraRadera
 4. Ja syster, du måste komma hem snart. Vi saknar dig här!

  SvaraRadera