torsdag 5 mars 2009

PLÅSTER PÅ SÅREN

Det droppar av taket på Gård Ingeborg. Det droppar i hinkar på vinden i Gård Ingeborg. Det känns som det droppar överallt. Mars. Redan. Vart försvinner tiden? Den vita snön som lagts som ett plåster på bondgårdstaket sjunker sakta men säkert ihop. Fram kommer mosstäckta takpannor, hål och ruttna snickerier. Det har varit skönt att slippa se det dåliga taket en tid. Glömma bort.

På våren öppnar vi ögonen. Vi inser fakta. Vi greppar förstoringsglaset och synar - ordentligt. Och vi blir inte alla gånger glada över det vi ser. Det gäller allt från renoveringsobjekt till den egna uppenbarelsen. Vartefter solens strålar träffar oss känner vi att sommaren närmar sig. Det är mycket som ska göras innan det.

Efter att ha levt insnöad och mjukt nerbäddad i vinterns sköna säng ett par månader är det dags för förändring. Det är nu vi färgar håret, byter stil, går till gymmet och får ålderskris. Det är också nu vi inser hur mycket som egentligen finns kvar på renoveringsobjekten. I vårt fall Gård Ingeborg.

Det gäller att ta en sak i taget och inte se ALLT som måste göras. En vägg, ett, golv, ett rum. Man ska ha delmål säger livsstilscoacherna. Så sant, så sant. Men våren är inte alltid en enkel årstid. Man dras mellan att dra täcket över sig, slumra en stund till, eller att med solstrålarnas förnyade krafter göra rent hus och sparka sig själv i rumpan. Jag väljer det sista. Men det är oerhört trögt i starten.

Och kommer inte takläggarna snart så ber jag till vädrets makter att det ska börja snöa igen.

4 kommentarer:

 1. så sant så sant. herregud, de e snart sommar. iiiiiiik!
  /Lotta

  SvaraRadera
 2. Halloj, nu är morsan tillbaka. Utvilad, brun o pigg. Nu är det bara vänster ben som som inte riktigt vill följa med, men doktorn har sprutor så hopp finns. Här har det hänt saker. Ni är duktiga att pyssla, nu får vi ta itu med de större projekten. Vi får ringa vännen som kan el, å vännen som kan vatten, sen får vi be om att vädrets makter ger oss plusgrader så vi kommer igång med att mura skorstenar. Hittils har vi mest rivit, nu börjar det roliga, vi ska börja bygga upp. Vi behöver en varmluftsblåsare, starkström, murarslibrik, några stora starka..........yes,nu....

  SvaraRadera
 3. Vad är en murarslibrik, morsan?

  SvaraRadera
 4. Bra fråga, jo en murar-slibrik är en hjälpreda till muraren. Han ska hjälpa till med murbruk och vara allmänt behjälplig.Hoppas jag har rätt, vill någon precisera, är ni välkommen att
  kommentera.

  SvaraRadera