söndag 22 november 2009

TJUVSTART

En och annan ljusstake har plötsligt dykt upp, så där diskret. Ska jag vara riktigt ärlig så hänger också en smällröd stjärna i fönstret hemma hos oss. Glögg, pepparkaka och klichéartade julsånger med en mumlande Lasse Berghagen (volymen är fortsättningsvis låg) har också fått en plats i hemmet. Vi låtsas som ingenting, men en liten jultjuvstart kan vi nog kalla det för.

Gård Ingeborg lyser ännu i sin vita skrud. Lite pynt har åkt fram, men jag misstänker att det blir mera av den varan så småningom. Vi har ju också pratat om att använda bakugnen till jul, eller rättare sagt någon jul. Få se när det blir? Har du börjat fila på brödkunskaperna moder E. Ingeborg?

Ha en skön söndag, gott folk!


Vit jul. Ljuskronan i luffarslöjd hittas på Halpa-Halli. Mysig att tända när det mörknar. Foto: Johanna Forsman


En julig dekoration av mossa. Bollen är gjord av hö som formats med hjälp av ståltråd, mossan placeras ovanpå även den med hjälp av tråd. En vanlig gren fungerar som stam. Enkel att göra och passar både inne och ute. Foto: Johanna Forsman

2 kommentarer:

 1. Ja,nu är vi på gång, kom precis ner från vinden i Kållby med tomtar,lyktor,korgar o stjärnor. Kommer nog att smyga fram dem en och en kan jag tro.
  Brödbaket ja. Degen lär vi nog få till, men sen kommer proceduren med gräddningen. Vi ska elda i i stora bakugnen kvällen före med långa vedklabbar. Följande dag ska ugnen vara lagom varm för gräddning av bröden.
  Luckan saknas till ugnen så vi får börja med att kontakta Lundagård.
  Vi som tänkte "stänga" Ingeborg för vintern.
  Nu planerar vi att ha julstöket i storstugan. Härligt!
  Ifall brödbaket blir fiasko, kan vi alltid grädda pizza i ugnen, till det passar den perfekt.

  SvaraRadera
 2. Sidobara, moder Ingeborg är äntligen i cyberspace. Vi syns i morgon, med eller utan tomte...

  SvaraRadera