tisdag 10 november 2009

(G)ULLIGA STOLAR

Mina favoritstolar och jag har en lång historia tillsammans. Allt började för några år sedan när min blick plötsligt föll över två ensamma, ratade stolar, undanstoppade i ett hörn på en loppmarknad. Fula ja, men hopp fanns definitivt. Jag förbarmade mig, slängde fram plånboken och betalade tio euro för båda stolarna. Vilket fynd!

Lyrisk begav jag mig hemåt. Väl hemma kånkade jag in stolarna och gick förbi mannen som stod och såg på med rynkad näsa. Gräsligare stolar hade han aldrig sett påstod han. Typisk glädjedödare. Visserligen kunde jag hålla med honom en aning. Trästommen var nött, trist och lackad och stolsitsarna gjorda av ett gulbrunt plastmaterial.

Men stolarna uppenbarade sig i min hjärna, omgivna av ett skimmer, slipade och omklädda med fårskinn. Ursnygga i fantasin. Det tog dock sin beskärda tid innan jag sandpapprat mig igenom båda stolarna. Men när sedan dynorna fick sin fårskinnsklädsel vid Larsmo Ullförädling var förvandlingen total.

Vad slutsumman landade på efter att stolarna fått sina nya kläder har jag aldrig berättat för mannen med den rynkade näsan. Tio euro... och lite till... minns jag att jag i något skede viskat fram. Sen minns jag inget mer. Fynd, nja...

3 kommentarer:

 1. Supersnygga! Jag har också två likadana stolar som väntar på ullförädling. Mina kostade åtta/styck, men ändå tycker jag att det var ett fynd. Helträ och ovantyget är blåbärsblå läderimitation. Vågar jag fråga vad du fick betala för påklädnaden?
  Maria Sjöblom

  SvaraRadera
 2. Va kul att du också tagit till vara på stolarna! Jag gillar dem skarpt. Mina stolar fick sin skinnklädsel för ca fyra år sedan. Var priserna ligger i dag vet jag inte. Jag betalade egentligen bara för skinnen som användes. Sömmerskan gjorde ett fenomenalt arbete och jag blev supernöjd. Priset för båda stolarna blev ca 300 euro. Jag anser att det var verkligt förmånligt! Absolut värt sitt pris. Så nu vet mannen det ;)

  SvaraRadera
 3. Tack för infon. T klarar nog det;) Dyrt och dyrt, äkta trä och riktigt fårskinn -det är kvalitet det och sånt kostar.
  Tack för att du bjuder in till fin blogg!
  Maria

  SvaraRadera