onsdag 25 februari 2009

STARK SOM PIPPI


Vi jobbar alla olika. Det är intressant att se hur alla inblandade i vårt renoveringsprojekt hanterar en arbetsdag.

Undertecknad kommer högljudd och hurtig in genom dörren. Det är mycket som ska ventileras. Kommande arbetsmoment, framtida inredning, färger, form. Sedan slits ett verktyg fram och renoveringen kan börja. Tålamodet håller inte länge. Snart hörs svordomar och suckar. Efter en stund börjar det prassla i melittapåsar och kaffepaket. Motto: Med många pauser orkar man bättre.

Lillebror är något trög i starten. Det kan räcka väldigt länge innan han ens fått på sig arbetsoverallen. Han står mitt i röran och ser lite bortkommen ut. Men så plötsligt kommer han i gång. Sakta men säkert jobbar han hela dagen. Han säger inte så mycket. Knegar på i sin takt och lyckas varje gång få mera gjort än alla andra.

Syster Yster är ett rivjärv. Folk i omgivningen måste ducka för kofoten. Hon är definitivt lika stark som Pippi och lämnar efter sig stora hål där hon drar fram. Men nja, tålamodet är kanske inte så bra här heller. Syster är inte den som spottar i kaffekoppen, så att säga. Men lagandan är god och det skrattas mycket när syster är med. Hon är absolut en stämningshöjare.

Moder Ingeborg sköter marktjänsten. Hon ser till att ingen går hungrig och att allt löper. Hon är periodare. Man vet aldrig riktigt hur hennes arbetsinsats kommer att vara under dagen. Vissa perioder tar hon i så det ryker, andra gånger går hon mest med trasa och sopborste och nu som då bränner hon pepparkakor i ugnen.

Oberoende arbetssätt kompletterar vi varann. Vi fyller alla en funktion.

Jag läste en gång i en tidning att det i alla goda företag borde finnas en projektledare, en förmedlare och en arbetshäst. Undrar vilken beskrivning som passar in på oss?

P.S. På bilden står starka syster Lotta med kofoten - i vanlig ordning.

1 kommentar:

  1. Agressiv som få! Men, det där hålet i tapeten var väl i princip allt jag åstadkom sist och slutligen. Så jag måste väl medge att du har en poäng i din iakttagelse av våra olika sätt att få något gjort. :)

    SvaraRadera