lördag 21 februari 2009

I POMRO FINNS DET TOLLAR!

"I Pomro är det kallt. Man måste sätta på sig kalsakonger när man ska åka dit. På vinden springer mössar som kackar överallt. De biter inte, visst inte mamma? Visst inte finns det pökar heller? Eller toll?"

Treårige sonen ser lite skärrad ut varje gång Gård Ingeborg kommer på tal. Han är övertygad om att finns det spöken så måste de finnas på husets vind. Lite spöklikt är det där faktiskt. Det måste medges. Två hål gapar fult i taket där stora skorstenar tidigare suttit. Tegelstenar och damm ligger överallt, blandat med möbler och skräp. Och så är det mörkt. Sonen håller sig alltid på nära avstånd till mamma när han besöker vinden. Jag hoppas innerligt att denna fas går över. Annars måste vi nog lägga ut trollfällor på vinden.

Liten ordbok i treåringsspråk:

Pomro - Purmo
Kalsakong - Kalsong
Mössar - Möss
Pökar - Spöken
Toll - Troll

Snart närmar sig våren. Börjar så smått bli orolig för om vi hinner renovera klart, så att det går att bo i Gård Ingeborg i sommar. Måste bestämt lägga på ett kol. Det kalla vädret har dock inte varit på vår sida.

3 kommentarer:

 1. Haha...säg åt treåringen att vi "siiter i pökar å toll". Pomro är inte alls kallt. Jag har klarat mig bra utan kalsakonger där. Men å andra sidan är förstås det hus jag brukar vistas i byggt på 2000-talet. Var förresten på en långpromenad med min Purmoväninna i dag. Ha en skön söndag! Kram.
  Maggi

  SvaraRadera
 2. Säg att han inte behöver vara rädd om jag kommer med, bara om vi får syn på mössar! ;-) K

  SvaraRadera
 3. A är inte den enda som är övertygad om att det pökar där... Men det är bara snälla pökar det är frågan om :D

  SvaraRadera