måndag 23 februari 2009

EN HYLLNING TILL VIRKNÅLENJag är alltid som mest kreativ på vårvintern. När omgivningen lyser vit och allt verkar ha gått i dvala. På sin höjd kräver trädgården att man skottar bort snö som singlar ner på uppfarten. I väntan på våren frodas idéer och projekt. Det som sedan förverkligas är kanske inte så mycket, men den här årstiden har definitivt sin charm.

Om någon sagt till mig för ett år sedan att jag nu skulle sitta och virka var och varannan kväll skulle jag ha skrattat personen rått i ansiktet. Virka? Är det inte bara tanter som sysslar med sånt? Dessutom borde man ju vara minst textillärare för att klara av de invecklade virkmönstren.

Men nu sitter jag här, med virknål, tråd, och harmoni i själen, och skapar den ena kreationen efter den andra. Mannen suckar mellan varven och mumlar (med ett leende) att han trodde det skulle räcka lite längre innan han hittade en tant i soffan. Jag är ju trots allt bara lite på trettio.

Men som alla upplysta människor vet så har stickning och virkning fått revansch på senare tid. Det är modernt att virka. Virkning är ett fascinerande hantverk. Inte allt för svårt och så går det undan. Precis i min smak.

5 kommentarer:

 1. Vilken gulla väska det blev! K.

  SvaraRadera
 2. Tack. Det blev en väska, till sist... Är du på facebook, din filur?

  SvaraRadera
 3. Hejj!
  Jag har länge talat om en virkad gardinskappa till köket. Fick en av mamma som hon hittat på loppis men tyvärr var den lite för kort och super sned.... men en bekant ska ta mönster av den och virka en ny åt oss! ;o)
  .. tror dock det tar länge ännu tills jag hittar mig själv i soffan och virkar... ,o) Men jag hejjar glatt på dig! ;o)
  Kraam, mickan

  SvaraRadera
 4. Vänta bara. En vacker dag sitter du där med virknålen. Tro det eller ej, men det kan hända över en dag, snabbare än du tror. Se bara på mig. Har ni det bra i drömlägenheten? Tack för senast förresten. Det var supertrevligt. Kramar J

  SvaraRadera
 5. Sakeli va fin väska. Du e slipad med virknålen!

  SvaraRadera