måndag 16 februari 2009

VAR ÄR VÅREN?

Jag längtar efter våren! Nu vill jag att det ska droppa från taken och lukta vått. sliskigt fjolårsgräs. Jag vill bli våt om fötterna och höra fåglarna kvittra.
Morsan har pajnat iväg till Egypten. Det var väl fräckt. Hon ska vila upp sig, så att hon orkar renovera i vår med förnyad energi, kvittrade hon och packade väskan. Kvar är vi andra bleka varelser.

Jag vet, jag vet, ute skiner solen, snön gnistrar och det är en underbar vinterdag. En sån där dag när friskis- och svettisarna klär på sig kalsongerna och ger sig iväg med skidor på isen. I ryggsäcken hittas varm choklad och ostsmörgåsar. När de kommer tillbacka från turen är de vackert rödbrusiga och ger ifrån sig lyckliga vibrationer.

Jag är inte en sån. Fast jag kan också ge ifrån mig lyckliga vibrationer. Nu ska jag koka en kaffe, mumsa på en chokladbit och läsa i tidningar om lyckliga själar som renoverat klart sitt hem. Det är lycka det!

3 kommentarer:

  1. Jag ska kvittra för dig på onsdag...fast kråkan är ju ingen sångfågel, sägs det. Dessutom är jag snuvig och hostar som bara den, men lite om Madeira kan jag väl alltid berätta. Även om jag är hurtig (!) så blir det soffa, filt och choklad för mig i kväll. Vi ses! Maggi

    SvaraRadera
  2. Jag ser fram emot att höra en trudilutt av dig. Jag har aldrig hört dig drilla några toner. Kanske vi skulle starta band tillsammans. "The Margaretaz". Låter inte det som ett lyckat koncept?

    SvaraRadera
  3. Absolut. Och det där Z på slutet är ju livsviktigt. Men jag kan bara sjunga i G-dur. Påstår din farsa i alla fall.

    SvaraRadera