tisdag 3 mars 2009

P SOM I PURJOLÖKSSOPPA


Ja, ja, jag vet, purjolökssoppa är kanske inte den mest exotiska maträtt som finns. Men likväl är den smarrig. Jag vet att många rynkar på näsan. Antingen älskar man smaken eller så hatar man den. I vår familj kan man säga att lägret är delat. De kvinnliga familjemedlemmarna hurrar varje gång purjolökssoppa kommer på tal. Männen i sin tur får ett konstigt uttryck i ansiktet och börjar sysselsätta sig med mycket viktiga saker när det blir middagsdags.

Nu råkar det vara så att vi har en familjebekant som är proffs på purjolökssoppa, vilket är en lycka för oss purjolökssoppsälskare. Som alla yrkesmän improviserar han varje gång, men resultatet blir alltid lika gott. Pricken över i:et är nygräddade örtbatonger. Det ni!

Jag slår härmed ett slag för purjolökssoppan och anser att rätten borde tas med i almanackan. Byt ut fastlagsbullen...

RECEPT purjolökssoppa:
ca 4 portioner

6 potatisar (750 gram)
250 gram purjolök
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 krm aromat
persilja efter smak

Koka potatisarna och purjolöken i buljongvattnet. Sedan är det bara att mixa, krydda och tillsätta persiljan. Klart! Middagen kan serveras.

4 kommentarer:

  1. Vännen, int fastlagsbullen!!! :-)

    SvaraRadera
  2. He var alltså från K.

    SvaraRadera
  3. Ja, ja, men det skulle underlätta om bullen togs bort. Jag försöker ju hålla igen, du vet.

    SvaraRadera
  4. Oj va gott det låter. Jag ska prova på ditt recept! ;o) Tack för tipset!

    Mickan

    SvaraRadera