söndag 9 augusti 2009

VACKRA KIMO BRUK

Ja, nu har jag minsann lapat sol. Vilken fin augusti vi haft! Efter en lång paus i allt från blogg till trädgård och renovering är inspirationen på plats igen. Nu väntar jag faktiskt bara på en mulen, regnig dag så att marken får väta och det blir dags att gömma sig inomhus med en pensel i högsta hugg. Vår släktgård Ingeborg ska målas, målas och målas. Köket ska få sina sista detaljer, lister ska på plats. Vi har också ett bastuprojekt på gång.

Men tills de egna projekten tar vid tänkte jag visa interiörbilder från de vackra renoverade gamla byggnaderna vid Kimo bruk i Oravais. Vilket jobb föreningen som står bakom museiområdet gjort! Oftast har de börjat sina idéer och planer utan pengar men på någon vänster lyckats genomföra dem i alla fall. Inspiration!

Foto: Johanna Forsman 20094 kommentarer:

 1. Fina bilder, vacker miljö. Vad är Kimo bruk för ett ställe? /L

  SvaraRadera
 2. Bruksgården vid Kimo bruk är verkligen fin. Ja, hela området förstås. Jag har besökt Kimo bruk några gånger på jobbets vägnar. Verkligen ett duktigt gäng som jobbat med att bevara den gamla miljön.
  I morron börjar jobbet igen. Är varken motiverad eller inspirerad, men det är väl bara att hugga i och försöka göra det bästa av situationen.
  Cykelsaldot är nu uppe i 1780 km.
  Kram.
  Maggi

  SvaraRadera
 3. Maggi, lycka till på jobbet i morgon!

  SvaraRadera
 4. Tack för att du uppmärksammar våra strävanden.
  Jag var en av dem som började med Kimo Bruk, som ett projekt, och det tog faktiskt 25 år av mitt liv.

  Det gick INTE att hoppa av, bara hur som helst, för ekonomin var inte lätt att få ordning på när allting hungrade på krafter, händer och pengar.

  Jag var en ung kvinna då. De som var med mig var medelålders och litet äldre. Idag är jag en "litet äldre" och de som då var äldre är nu pensionärer.

  De driver fortsättningsvis brukets hjärta. Kokar mat, städar, tar emot bokningar. Och de gör det med stor ära.

  Det är svårt att överta sysslorna, om ens på förtjänst. För det kräver kunnande, respekt för byggnadsarv och mycken klokskap hur man sköter ett stort område som är ett nationellt industriarv. Ett heritage så väl som vilket som helst av Unescos många..

  Än har Kimo Bruk inte den statusen. Och man har inte sökt det heller. Men det är ett industriarv född ur ett sent 1600 tal och synades 1698 för att grundas riktigt i början på 1703.

  Tack för de fina bilderna.

  mvh Gunvor Häggman
  som slutade som ordförande i maj 2009.

  SvaraRadera