måndag 10 augusti 2009

I SAGORNAS VÄRLD

Jag har alltid drömt om en gammal gård, röd med vita knutar eller vitmålad med utsirade snickerier. Jag tror faktiskt att tanken fick sin början med Astrid Lindgrens alla sagokaraktärer. Jag minns att jag var smått avundsjuk på dessa fantasifigurer som hade lyckan att få vistas i så romantiska miljöer. Vem minns inte Emils bondgård i Lönneberga eller Madickens stora vackra herrgård? Drömmen har inte bleknat i vuxen ålder, även om jag tycker att det har gått inflation i allmogestilen med alla nytillverkade prylar och nybyggen i gammal stil.

För ett par dagar sedan gjorde trädgårdsföreningen NÖT en intressant resa till Vasatrakten där medlemmarna fick strosa runt och ta del av privata trädgårdar. Utflykten var en inspirationsinjektion av stora mått. Vilka vackra miljöer! Bilderna här nedan är tagna vid Stundars, Kimo bruk och en privatträdgård i Oravais. Jag hoppas att vi också någongång lyckas komma så långt i vår renovering av släktgården Ingeborg...

Foto: Johanna Forsman 2009


2 kommentarer:

  1. Jag har exakt samma känsla. Det är nåt sagolikt över de gamla röda gårdarna och de där trädgårdarna med äppelträden och vita utomhusmöbler... Aah! Jag å vill ha.. Kanske man sku sälja gården och börja renovera... =) Vill du köpa ett till hus i stan kanske??!! *S*

    SvaraRadera
  2. Hm, jag verkar samla på hus så ett till mer eller mindre kan väl inte skada;) Pengar finns ju på banken, harkel. Fast ni har ju så fint. Dessutom är ju äppelträden hårt på gång. Och renovera, det är ganska slitigt. Bättre att dricka kaffe på en färdig terrass. Är alltid glad att jag får åka hem till ett färdigt hus efter att ha slitit ut gammal inredning i gård Ingeborg.

    Snart är hösten här. Allvaret börjar... Skola och jobb. Ska bli skönt med rutiner också. Har vänt upp och ner på dygnet - som vanligt. Ligger i generna.

    Kram J

    SvaraRadera