tisdag 2 juni 2009

GODASTE KRÄMEN



- Surt, säger ungarna och grinar när de smakar på rabarber.
Men kräm på samma råvara stannar aldrig länge i kylskåpet. Med en röd mustasch sörplar de i sig den sista skvätten.

Sommarens första taniga rabarberstjälkar kikar nu upp ur jorden. Smaken påminner om barndomens somrar med skalade rabarberstjälkar doppade i socker. Härliga minnen!


RABARBERKRÄM

2-3 portioner

Du behöver:
•ca 250 g rabarber (2-3 stjälkar)
•2 dl vatten
•½ dl socker
•1 ½ msk potatismjöl

Gör så här:
Skölj och skala rabarber. Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka bitar. Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarber. Låt koka 4-5 min till rabarbern delar sig. Blanda ut potatismjölet i lite vatten. Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om. Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar. Servera med mjölk.

4 kommentarer:

  1. Rabarberkräm är jättegott. Liksom rabarberpaj och -saft. Rabarber påminner också mig om min barndom (tänk att jag minns så långt tillbaka i tiden!). Hemma i Larsmo hade vi jättestora rabarber, men nu är det längesen jag ätit dom. Kanske du bjuder på rabarberpaj i Purmo i sommar??? Du förstod visst vinken...
    Maggi

    SvaraRadera
  2. När har du tid att komma in på en kaffe? Jag lovar att bjuda på paj ;) Hör av dig när du har tid. Kramar J

    SvaraRadera
  3. Jag kopplar ihop rabarber med ett minne av dej svischandes nerför en backe i innerdäcket på ett traktorhjul. Det var sommarn vi hade hyrt villa i östanpå. Det fanns massa rabarber där. /Syster L

    SvaraRadera
  4. Tihi, man kunde göra mycket kul med ett traktorhjul vill jag minnas. Syns i morgon siss! Kram

    SvaraRadera