söndag 21 juni 2009

EN RIKTIG ARBETSKARL
Foto: Johanna Forsman 2009

Minstingen är svettig. I famnen håller han en trave ved. Det är ju så mycket jobb som måste uträttas när man är en treårig arbetskarl av vikt. Treåringen styr sysslorna på Gård Ingeborg med järnhand och berättar gärna och högljutt hur och när arbetet ska göras - och av vem.
- Känn mina muksler (muskler), säger han stolt efter att han burit in mera ved än han egentligen borde orka. Alla klämmer på den lilla taniga armen och berömmer styrkan.
Minstingen ser nöjd ut. Men han har ett jobb att sköta. Han kan inte ligga på latsidan, gårdsägare som han är. Elden i stora öppna spisen får inte dö ut. Han KASTAR vant in ett vedträ i den sprakande elden. Alla runtomkring skriker till när gnistorna yr. Den lilla arbetaren låtsas som ingenting och går med bestämda steg ut för att hämta mera ved. För vem skulle annars göra det. Det är ju ingen annan som kan - åtminstone inte lika bra.

2 kommentarer:

 1. Just det! Vem annan skulle? Den unge "drängen" (eller ska jag kalla honom gårdsägare) har insett sitt ansvar. Hoppas charmtrollet också visar sina "muksler" när jag kommer på besök.
  Kram.
  Maggi

  SvaraRadera
 2. Hemma igen. TACK för kaffe, nygräddade våfflor m.m.! Bättre sätt att inleda en efterlängtad semester finns knappast än en cykeltur på 50 km, solsken och trevligt sällskap. För att inte tala om våfflor förstås. Och tänk att jag dessutom fick känna på charmtrollets muskler. Känner mig hedrad. Ha det gott!
  cyklisten

  SvaraRadera