tisdag 7 april 2009

PÅSKHÄLSNINGAR

I dag hittade vi treåringen i ett mörkt hörn av sitt rum. Där satt han och smaskade på ett chokladägg. Han tuggade glupskt, nästan så att det silverfärgade pappret åkte med på kuppen. Tanken var väl att det skulle gå så snabbt att vi inte skulle hinna ta den runda godbiten ifrån honom. Ägget var faktiskt hans. Han hade fått det av sin snälla dagmamma. Men det är ju trots allt inte påsk riktigt ännu och godisdag har vi på fredag. Det är sonen mycket väl medveten om.
I normala fall brukar han fråga om lov när det gäller godis, men inte den här gången. I hans ögon såg man att det här tilltaget inte gick att hejda. Det var alldeles för gott och frestande. För visst är det så att det smakar lite extra gott när det är lite förbjudet.
- Jag äter ett ägg, konstaterade treåringen lite generat när han blev ertappad.
Det såg vi förstås. Vi fnissade och lät honom naturligtvis avsluta det han påbörjat. Med choklad kring hela munnen njöt han i fulla drag.

Sexåringen i sin tur har jobbat bra de sista dagarna. Påskkort efter påskkort har avlöst varann. Man kan aldrig vara för väl förberedd inför den kommande påskhäxvandringen anser hon.
- Sådär, nu har jag ritat tjugosex kort, det betyder tjugosex godisar. Jag måste nog måla några till, förklarade hon med allvarlig min.
Jag tror minsann att vi har en liten affärskvinna i familjen. Det draget har hon nog fått av sin far.

GLAD PÅSK på er alla!

Ät chokladägg utan att tveka och må gott! Och har ni renoveringar på gång ska ni ta en paus och passa på att njuta av ledigheten. Det ska i alla fall vi göra.

4 kommentarer:

 1. Han är gullig på många sätt din treåring. Ett riktigt charmtroll. Har han det månne efter sin mamma?
  En riktigt glad påsk till dig & hela familjen! Och naturligtvis ska vi äta choklad, inte bara i form av påskägg. Gissa vad jag köpt hem i massor från Madeira! Det var för övrigt en jättebra resa. Fantastiskt vacker ö. Men ingenting för den som har höjdskräck.
  Vi hörs efter påsken och ses snart, hoppas jag! Börjar det inte bli dags för ett kondisbesök snart?
  Kram. Maggi

  SvaraRadera
 2. Men halloj!
  Vad kul att du har lämnat omvärlden och nu befinner dig i bekanta trakter. Roligt att höra att resan varit toppen. Ett kondisbesök blir det absolut efter påsken. Det kan ju behövas efter alla påskägg. Hörs och syns snart!
  Kram J

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Ser framemot att få ett av 6-åringens kort.. Måste se till att ladda upp med påskgodis!!! ;o)
  O så blir det påsklammet för de vuxna på kvällskvisten.. Vi ses snart!
  Kram, Mickan

  SvaraRadera
 4. Hoho, va härligt med vuxenfest på kvällskvisten! Grillas påskalammet på er nya uteterrass? ;) Kram J

  SvaraRadera