torsdag 23 april 2009

EGEN TRÄDGÅRDSMÄSTARE- Vi har underbara popplar på tomten, upplyste Moder E mig för en tid sedan.
- öh, vad är en... pep... pop... peppla?
Det visar sig vara en växt i trädform. Det är frågan om två stora exemplar som ynglat av sig i massor av små poppelbörjan. Knopparna är väldigt markanta och vackra i sin form. Ett vackert träd - med andra ord.

Eftersom jag inte är så väldans bevandrad i växtvärlden har jag nu läst på. Wikipedia bidrar med följande information:

"Poppelsläktet (Populus) är ett växtsläkte inom familjen videväxter, som kännetecknas av sina trekantiga blad och kraftiga bark på stammen. Flera arters förmåga att skjuta rotskott gör att den inte är särskilt populär att få in i trädgårdarna. Det blir ett helt hav av skott runt trädet och arten är snabbvuxen."

Jaha.

Inte särskilt populär. Underbar skulle den ju vara enligt utsago. Fast det gör oss inte så mycket faktiskt, om popplarna växer så det knakar vill säga. Det får växa det som växa vill på gårdsplanen vid släktgården. Det är väl bättre att det grönskar och är lite kaotiskt lummigt är vår åsikt.

Dessutom har vi god hjälp med buskagen. Det är inte alla förunnat att ha en egen trädgårdsmästare. Vår trädgårdskunnige vän PA har självmant erbjudit sin hjälp, till vår stora glädje. Här tar han sig an en risig ölandstok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar