fredag 4 december 2009

EN DAG PÅ TORPETTorsdagen den 3 december. Morgon, minusgrader, kallt att andas och frost på marken. Åkturen till Gård Ingeborg förgylls denna dag av ett underbart ljus. I bilradion diskuteras det relationer och jag känner att det är gott att leva.Släktgården möter sina gäster. Lugnt och rofyllt. Pulsen sjunker. Det går alltid bättre att andas på den här platsen.Jag går en sväng och insuper atmosfären och förundras över att man kan må bra av ett hus. Vissa sysslar med yoga, andra med renovering. Tur att vi är olika!Moder E. Ingeborg infinner sig, renoveringssugen som vanligt, lite senare anländer praktikant PA, vår gode vän, som gärna ger en hjälpande hand när det behövs. Naturligtvis blir det kaffe och dopp annars orkar man så dåligt ;)Kalla tår och frusna fingrar. Fast batterierna är påslagna är det alltid en aning kyligt i släktgården den här årstiden. En värmande brasa är ett måste när kölden knäpper i knutarna. Fast mest eldar vi i öppna spisen för stämningens skull, så mycket varmare blir det faktiskt inte. Jag påminns om hur kallt folk måste ha haft det i stugorna förr om vintrarna.Vi jobbar faktiskt också trots kaffepauserna. Här ses praktikant PA arbeta hårt trots den något loja ställningen. Ska man se ordentligt i alla skrymslen och vrår måste man kämpa lite ;) Utomhus är det beckmörkt och belysningen inomhus är rent ut sagt usel. Vi lär ju se alla fuskställen framåt sommaren. Vi väljer att ta det hela positivt och konstaterar att allt ser bättre ut i dunkelt ljus - både människor och väggar.

Tusen tack PA för hjälpen! Dagens saldo: Ett halvt rum målat.

2 kommentarer:

 1. Det ser verkligen trevligt ut där i huset och brasan som inte värmde så bra är vacker att njuta av. Trevlig advent önskar jag Er från ett lika snöfattigt Ramnäs.
  Tur är väl att man slipper skotta det kommer väl så småningom.
  Barbro sommargranne

  SvaraRadera
 2. Hej Barbro sommargranne!
  Alltid lika kul att höra av dig - trots att vi inte fått se dig "live" ännu. Trevlig advent till dig också! Håll utkik i din brevlåda ;)

  SvaraRadera