lördag 12 september 2009

GRÖN OCH SKÖNTadaaa! Nu vill jag höra applåder!

Ett nytt projekt. Liten men naggande god står en bastu nu inbäddad bland grenar och blader vid gård Ingeborg. Ingen vacker syn, vi är fullt medvetna om det, men vänta bara. Den ska snart bli en orgie av utsirade detaljer, lullull och vita allmogedrömmar ;) Den som bastar ska få sätta sin rumpa på rödrosiga kuddar och dricka champagne direkt ur löylyhinken... Nja, en liten överdrift kanske men inte så långt ifrån.

Grabbarna som lyfte upp bastun och flyttade den från sitt ursprungliga ställe i Jakobstad till Purmo log och konstaterade att bastun är något murken. Skorstenen kom i flera bitar, taket tänkte blåsa av i flytten och bastuugnen faller på tårna om man står för nära. Men glada är vi för det. Det är inget som inte går att fixa.

Vi tackar bastuns tidigare ägare och sänder härmed en stående inbjudan till bastukväll med tilltugg!

5 kommentarer:

 1. Först tar vi applåderna *applåderar för brinnkära livet* :)
  Å sen måst jag säga att det var inte snällt att överdriva så där...jag hann redan börja fantisera om den där champagne grejjen... ;))Duktiga är ni!!

  SvaraRadera
 2. Jei! Så söt den är i sin ärtgrönhet :) /L

  SvaraRadera
 3. Vem vet, kanske det blir champagne... När vi kommit så långt...

  SvaraRadera
 4. Bastun liknar lite den som vi en gång fick bada i när Doris och Henrik tyckte att vi började se avundsjuka ut. Men den var omålad men varm och skön.
  Ni är duktiga som får allt att börja se ut som det var en gång fast bättre. Tycker om att se förändringarna. Doris hade städat och fint och satt och läste lite avslappnat när man kom in. Hoppas att ni hinner dit också.

  SvaraRadera
 5. Ja, vi längtar också efter det ögonblick vi kommit så långt att vi har det städat och fint och kan sitta och läsa avslappnat. Vår bastu är inte närmelsevis så fin och stor som den bastu som Doris och Henrik bastade i (om man betraktar bilderna), men vår lilla gröna bastu är alltid en början.

  Jag ska skanna in bilderna du skickade oss och skicka dem tillbaka inom en snar framtid. Tack än en gång! Kramar J

  SvaraRadera