onsdag 1 juli 2009

ETT STYCKE HISTORIA
Foto: Johanna Forsman 2009

Äntligen står det där. Växthuset som krävt både svett, blod, men lyckligtvis inga tårar. Stommen består av ett tjugo år gammalt grönt växthus som egentligen var på väg till Ekorosk. Några delar är utbytta, men det mesta har faktiskt kunnat användas. Växthuset är nästan enbart byggt med återvunnet material. Glaset är gammalt växthusglas som funnits i släkten ;) och tegelgolvet har samlats ihop lite här och var, både från rivna skorstenar och fynd på Ekorosk. Dörren har i tiderna fyndats på loppis, likaså det mesta av inredningen inne i glashuset.

Så mycket odling blir det nog inte vårt växthus. Så där lagom när andan faller på är tanken. En vinranka har fått en egen plats i ett hörn, men de flesta grödor är satta i krukor och går enkelt att flytta runt. Däremot lär det bli mycket trevlig samvaro i vårt hus av glas... och kanske ett och annat vinglas på kvällskvisten.

9 kommentarer:

 1. Jag är imponerad av din kreativitet och ditt kunnande. Det tycks inte spela någon roll vad du företar dig, så blir resultatet lyckat. Nåja...jag ska kanske inte skryta mer innan jag sett dig in action på cykeln!!! Tour de Öja väntar. Nej, ärligt talat Johanna: du är jätteduktig.
  Kram
  Maggi
  som fortfarande helgar vilodagen, vilken blivit pluralisform

  SvaraRadera
 2. Vad fint det blev! Kommer gärna på ett vinglas nån kväll. Kusin M

  SvaraRadera
 3. VAd du är duktig, du har ögat för det där! :) Jag å väntar på att få komma ut nån kväll och "provtesta"... ;) Ha det bra! :D

  SvaraRadera
 4. Ni är alla så välkomna! Sess er på pedn och kom ut, oanmäld gör ingenting. Jag lovar inte att ha städat, förutom i växthuset då. Men huvudsaken att vi träffas. Måste visst ta och inhandla lite vin så jag har i lager ;) Ha det gott! J

  SvaraRadera
 5. Så himla snyggt det blev! Ser ut som ett uppslag ur "drömhem och trädgård" juh. Hihi. /L

  SvaraRadera
 6. Ojj, va fint det blev! ;o) Tar med en flaska vin och hoppar på peedin så fort jag får semester! ;o)
  Kram, Mickan

  SvaraRadera
 7. Något växthus såg jag inte, det måste ni gömt bra. Det hade växt in i omgivningen.
  Såg trevligt ut. Speciellt den där dörrkransen jag älskar sådana, hoppas vinrankan tar sig då behöver man ej ta med vin.
  Kram från Barbro

  SvaraRadera
 8. Växthuset finns där jag bor "på riktigt", alltså i Jakobstad. Men det är inte omöjligt att ett liknande glashus får plats i Purmo också så småningom. På alla ställen borde det ju finnas ett litet mysrum för prat och ett och annat vinglas ;)

  Tusen tack för bilderna!!! De kom i dag. Jättekul att se hur det såg ut vid Raakas innan förfallet tog vid. Du ska få dem tillbaka så småningom. Ska skanna in dem först.

  Kram Johanna

  SvaraRadera
 9. Bra att benposten sköter sig, det är tryggheten i livet. Ingen brådska med bilderna ser du Mats Raak kan han leverera dem personligen så småningom. Det var tur att växthuset låg i Jakobstad annars hade jag varit orolig för synen.
  Hälsningar från Barbro

  SvaraRadera