torsdag 2 juli 2009

UR GÅRDENS SKAFFERI

Bjuden på fest och utan idéer till gåva. Varför inte göra en egen bukett. Personligt och garanterat uppskattat. Inte så svårt heller. Kan jag så kan ni! Den här buketten är gjord enbart av trädgårdens blommor.

En liten skola av ett ickeproffs:Gör en rund stomme av en mjuk gren, exempelvis vide. I den här buketten användes kaprifol. Placera två smala grenar som ett kors i mitten. Fäst med bindtråd. För att ha något att hålla i fäst fyra trådar i kransen, tvinna ihop i mitten. Nu är det enklare att få en snygg form på buketten.Plocka ett gäng blommor du tycker skulle passa i din bukett. Hellre för många än för få. Nu är det bara att sätta igång.Låt kransbladen vila på stommen. Exempelvis funkiablad fyller ut snyggt och bildar en vacker botten i buketten. Stick ner blomma efter blomma och håll buketten i ett fast grepp. Hur buketten ska se ut bestämmer du. Allt är ju frågan om smak och tycke.Klar. Lite pill, men med lite tålamod och övning blir resultatet bra.

3 kommentarer:

 1. Med "lite pill" kommer man långt... ;) Ha en bra fortsättning på torsdagskvällen!

  SvaraRadera
 2. Med risk för att upprepa mig: du är såååååå duktig. Jag är imponerad. Ha ett bra veckoslut! Nästa vecka sätter vi i gång med peedandet.
  Kram.
  Maggi

  SvaraRadera
 3. Oooo, Jättefin! /L

  SvaraRadera