tisdag 21 februari 2012

TITTA TILL PELARGONERNA
Småningom är det slutvilat för pelargonerna, läste jag härom veckan i lokala tidningen. Efter ytterligare några veckor får du väcka dem. Nu har jag tagit fram tre stycken ur "dvalan". Jag har aldrig riktigt vetat hur man ska göra med pelargoner på våren. Har antagligen gjort alla tänkbara fel, för jag har inte fått dem att blomma om. Nu har jag läst på och ställt tre torra eländiga blomster i fönstret. Jag ska tydligen ha tålamod och vänta tills de börjar ta sig och sen först i mars ska jag byta gjord och sen så småningom klippa ner dem. Tänk om jag lyckas få igång alla tre, eller åtminstone två. I år skulle jag gärna ha många krukväxter i Gård Ingeborg. Det blir så hemtrevligt med med mycket blommor inomhus. Nu får jag snällt vänta å se.
Det blir sportlov från möbelresteureringen och jag har fått låna böcker av vår lärare om Österbottniska allmogemöbler som jag ska fördjupa mig i. Ska också ta långa sköna promenader, hoppas att barnbarnen också har tid med mig kommande vecka.
Tyvärr har jag inga läckra bilder på pelargoner så istället bjuder jag på bilder av det som jag senast har restaurerat. Önskar alla sportlovslediga en skön vecka.

4 kommentarer:

 1. ja du får göra så många fina saker vid möbelrestaureringen... både skrivbordet och barnvagnen är stiliga tycker jag. Ifall jag bara hade ett rum extra så skulle jag gärna fylla ut det med mera gamla möbler o saker :)

  Trevligt att du och Elisabeth kom på "Bryggeribesök" igår.

  Hälsningar
  tobias.sundqvist@granada.fi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv Tobias, du har riktigt mysigt i din lägenhet, smakfullt som vanligt.
   Hälsningar Eivor

   Radera
 2. Så snygg vagnen blev! Bordet och byrån också för den delen. Sicken finlirare du är mamma! /L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack L , jag kämpar på, det är roligt på riktigt. Kram

   Radera