måndag 21 december 2015

GOD JUL

En fin och varm höst har vi haft och nu står julen för dörren. Snöfri lär den väl bli, det får vi väl vänja oss vid. Lite konstigt är det ju när jul och juli vädret är likadant. Kanske vi i framtiden kan hålla huset uppvärmt hela vintern. Jag hoppas på att vi ska kunna börja lagra solenergi i framtiden till en rimlig kostnad. Tänk om vi kunde ha stora solpaneler på vårt tak.
Drömma får man, planera får man också och vårkänslan börjar redan ta överhand när gräset är grönt. Vi har skaffat begagnat ett stort kylskåp och ett stor frys, som står mitt på golvet i storstugan och just nu vet vi inte hur vi ska placera dem. Det troliga är att den ena hamnar i skafferiet, som i vår ska bli uppsnyggat.Men först i vår blir det att tänka på fönstren, de ska alla göras öppningsbara så vi enkelt kan tvätta dem. Det har blivit lite si och så under åren med den detaljen. Efter det blir det att bättra på färgen på spiskupan. Det börjar märkas, efter åtta år, var vi fuskade och valde de snabba lösningarna.
Vi ser också fram emot en skön sommar med varma dagar och att de arbetande unga ska få en välbehövlig semester.
Men först ska vi ha ett lugnt och skönt julfirande.


Önskar alla en riktigt GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

2 kommentarer:

 1. Bra med kylskåp, minns när min Henrik skulle bli bjuden på basturökt skinka av grannen (Henrik) han öppnade skafferiet i farstun och någon hade redan gnagt en liten bit av det nyköpta rågbrödet....
  Ser juligt och fint ut på bilden. God Jul

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det i skafferiet ännu, mössen trivs med oss. Vissa år är det fler, nu ska vi rigga upp ett skafferi med kyl. frys och bättre förvaring. Vi önskar dig en fin fortsättning på vintern.

   Radera