tisdag 30 september 2014

VILKEN SOMMAR

Vilken sommar vi fick, med varmt och vackert väder i många veckor. Vi pensionärer som kunde utnyttja alla soltimmar var speciellt nöjda.
En hel del har hänt på gården. Redan på våren började jag städa ur och organisera i stall och vedlider. Därefter blev det vedsågning med äldsta dotter.Vi åstadkom en stor hög med ved, som har räckt till många härliga brasor. Den länge planerade dörren ut till bersån fick vi på plats med hjälp av en snickarvän.

Plötsligt kom ladugården i fokus och med familj och talkovänner fick vi ladugården tömd. Just nu är våra pannor i djupa veck över hur vi ska planera, finansiera och förverkliga våra ideer med "föuset".
Vi är stolta över att ha en ladugård som fyller 100 år i år och som är gjord i kilsten. Det finns inte så många kvar har vi förstått.
Nu är sommarmöblerna undanstädade, kylslåpet avstängt och brunnspumpen bortmonterad, efter en fin sommar känns det bra att stänga Gård Ingeborg, ta en paus och börja vänta på en ny vår. Men först ska en ny trappa byggas framför huset , den gamla trampade vi igenom i somras.Vi har virke och byggbeskrivning,  nu är det bara att kavla upp ärmarna och börja på. Vi är två nybörjare som på äldre insett att själv är bästa dräng så här tillverkas det både staket och trappor.
Det har inte varit bara arbete, vi har umgåtts, slappat och simmat. I sommar har vi insett att Gård Ingeborg ligger bara ett stenkast från ån, där finns en brygga med simstege som vi kan använda, det har gett oss ännu en dimension.
Både vi vuxna och barnen  upptäcker nya positiva saker med Gård Ingeborg varje sommar och därför längtar vi redan nu till nästa vår.


Här bilder på, härliga dopp i ån, ordning och reda i vedlidret och födelsedagskalas för barnbarnen.


3 kommentarer:

  1. Jag tycker om bilden där du simmar, minns hur Berit och jag brukade göra det . Ibland var det kallt i vattnet så Berits son "Nane" brukade fråga om vi hade fel på termostaten.
    Höst hälsningar från Barbro i Ramnäs

    SvaraRadera
  2. God fortsättning och Gott Nytt År från Barbro i Ramnäs. Till alla flitiga på Rakvägen 14 i Purmo

    SvaraRadera
  3. Gott Nytt År till dig med Barbro.Nu har vi "stängt" till Gård Ingeborg, men vi väntar redan nu på en ny säsong. Här har vi minus 15 grader och massor med snö. Hälsningar Eivor

    SvaraRadera