måndag 11 juli 2011

VÄRMEBÖLJAHallen har äntligen fått sig ett välbehövligt lyft (bilden ovan). Den murriga bruna tapeten är ett minne blott och i stället möts man av en somrig blomsteräng när man öppnar dörren. Det är faktiskt som man säger. Det är det första intrycket man minns. Så en aning har det gått framåt, men värmen gör sitt till att det inte riktigt löper med renoveringsarbetet. Fast så ska det vara när det är sommar. Samtidigt är vi så nära färdigt man kan komma, invändigt alltså.

Alla vill få sina rum färdiga. Själv måste jag måla och kitta fyra nya fönster, inte mindre än 24 smårutor snarast, för i augusti får vi hjälp med att sätta hakar och gångjärn på bågarna. Och den hjälpen är minst sagt välbehövlig. Den tackar vi för :)

Nu måste vi bara försöka njuta av sommaren och försöka stänga ute allt de övriga som borde åtgärdas.

Liten lista på kommande projekt (mest gjord för att vi själva ska minnas):

1) Köra bort allt bråte till ekorosk.
2) Fixa taket på boden och dasset
3) Byta ruttna bräder på bastuverandan (som dottern brakade igenom under midsommarhelgen)
4) Installera brunnspumpen
5) Riva "dyngladan"
6) Snickra nya dörrar till ladugården
7) Måla huset
Ja, glömde förresten en grej. Dörren till dasset ramlade ner i förrgår så nu är det fri insyn.
8) Skruva fast dassdörr

2 kommentarer:

  1. Det låter som det vore luftigt att sitta på dass med dörren öppen. Har nog försökt det någon gång i ett tidigare liv, man kunde samtidigt hålla koll på vad som föregick på utsidan.
    Stressa inte Ingeborg du har ju pension.....
    Vänligen Barbro från Ramnäs

    SvaraRadera
  2. Det är luftigt, jag är van vid att sitta för öppen ridå. På sommarstugan i min barndom hade vi aldrig någon dörr på dasset. Dessutom flyttade vi dasset när det blev fullt.Detta funkade i över 50 år. Numera är dasset nytt på sommarstugan, som nu är i min syster ägo.Synd att du inte är i Purmo nu. Ska vara där hela nästa vecka, varmt väder utlovas. Ska tänka på att inte stressa. Hälsningar till dig Barbro.

    SvaraRadera