tisdag 28 december 2010

INGEBORG FÅR GE VIKA

Ja ni, så var den julen förbi. Och snabbt gick det! Det var tänkt att vi skulle ha firat en gammaldags jul i släktgården i år. Vi hade fantiserat om en mysig jul med levande ljus, sprakande brasa i den öppna spisen och alla kakelugnar, varm julbastu, gammaldags pynt och ett fint uppdukat julbord. Ja, och så Elvis i högtalarna förstås. Det är ett måste för julfridens skull. Några dagar före julafton passade vi på att täta fönstren som mor E. Ingeborg målat och restaurerat så fint, vi hann också med att sätta upp julgardiner och lite annat smått och gott i julväg som vi hittade på vinden. Bland annat sju elektriska julgransljus (!?)
Men vädrets makter ville annat. Julen i Gård Ingeborg fick snällt ge vika. För hur gärna vi än skulle ha velat är det svårt att hålla värmen i ett gammalt stockhus när termometern lägger sig kring minus 25.
- Det skär i mitt hjärta, meddelade mor E. Ingeborg när hon blev tvungen att stänga av batterierna som satts på några dagar före julen. 
Men inte ens de lyckas svetta upp värmen när vintern visar sin mera bitande sida. 
Det blev en riktigt fin jul i alla fall, för de som undrar. Tomten hittade oss ändå fast vi befann oss på annan ort. Nu är det bara att se fram emot våren. För efter det kommer sommaren...  

2 kommentarer:

  1. Vilka ljuvliga men frostnupna bilder. Synd att kung Bore tog överhanden och förstörde julen i Heitsfolk. Men Ni hade det bra ändå och tomten slapp frysa. Här är det inte så kallt nu men mycket snö att skotta kanske man skulle fråga tomten, han kanske ställer upp på det också. Kram på er och Gott Nytt År från sommargrannen Barbro

    SvaraRadera
  2. God fortsättning på det nya året. Nu är det bara att vänta på våren, hörde första fågelsången idag.
    Hälsningar från gårdsfolket.

    SvaraRadera