tisdag 20 juli 2010

GÅRD INGEBORG

Ibland blir verkligheten bättre än fantasin. Vi drömde om ett ställe där vi kan samla familj och vänner. Vi skaffade ett renoveringsobjekt och konstaterade att här kommer att krävas arbete, arbete och åter arbete. Vi har arbetat, ibland har det varit motigt, men för det mesta har vi jobbat på, glada i hågen. Med spänning såg jag, mor Ingeborg, fram emot sommaren. Skulle alla acceptera att tvättrummet i huset är halvfärdigt, att bastugolvet är ruttet att vi ännu inte kan elda i bastun. Jag behövde inte oroa mig. Barnbarnen älskar att bada i stora plastsåar på gården. Döttrarna bär ut vatten och tvättar håret på trappan. "Duschar" gör vi i bastun med en skopa ljummet vatten ur plasthink. Alla tycker att det är primitivt och mysigt. Vi trivs.

Ännu återstår en del arbete inomhus, farstun ska renoveras, möbler ska målas, men vi tror att det mesta blir färdigt till hösten. Utsidan av huset tar vi itu med nästa vår. Tur att vi har mycket kvar att göra, för det är ju ändå vägen som är målet. Undrar om vi har någon fotograf i bekantskapskretsen som kan ta lite bilder, eller måste jag ringa studio Du&Vi.

Mor E. Ingeborg

3 kommentarer:

 1. Typiskt va! Fotograf och ständigt utan kamera. Men jag njuter hellre än fotograferar vid Gård Ingeborg för tillfället. Men nästa gång blir det av, lite dokumentation, eller så blir det nästa...

  SvaraRadera
 2. Tänk vad jag känner igen mej. Vi hade aldrig några fasta tvättmöjligheter, men har väl aldrig varit renare.
  Jag minns när gubben gick ut i badbyxorna i det ljumma sommarregnet och skulle tvätta bilen. Plötsligt var vi där hela familjen intvålade och skrattande. Det går om viljan finns.
  Kram från sommargrannen Barbro

  SvaraRadera
 3. Precis så är det Barbro, vi ser fram emot att du nästa sommar kommer å testar vår bastu. Vi är optimistiska och tror att den är användbar då.

  SvaraRadera