måndag 14 juni 2010

DET RÖR PÅ SIG

Faktiskt. Det rör på sig på Gård Ingeborg.

Trots att ungdomarna har mycket annat för sig och mors arm inte är riktigt som den ska vara har det hänt en hel del på gården. Johanna har fått sitt rum inflyttningsklart, det betyder inte att det är helt färdigt, men nästan. Barnbarnen har inrett sitt hörn i rummet. De är speciellt nöjda med den över hundra år gamla sängen som vi införskaffat från Närpes.

Just nu surrar våra tankar kring inredningen, hur vi ska möblera och vem som ska sova var? Dasset är tömt och nya såar inköpta. Vi har länge sneglat snett på bastubyggnaden. Ugnen ser mer än lovligt sliten ut. Men nu har en nära släkting och "förståsigpåare" undersökt bastubyggnaden. Som tur är verkar vi komma undan med enkla medel. Och vi hoppas sååå att vi ska kunna bada bastu till midsommar. Svärsonen har kommit till undsättning och håller på att byta takfilten på bastun. Nu gäller det bara att hitta nån som monterar pumpen på brunnen, och nån som klipper gräset och nån som... Den där "nån" har många saker på sin lista.

Härligt att vi har sommaren framför oss. Vi ska njuta av Gård Ingeborg, jobba lite, bjuda in släkt och vänner.
Vädret får bli som det blir, vi har testat alla kakelugnar och de sprider en härlig värme i huset. På tal om det, kanske vi också borde hitta nån som hugger ved?

Hälsningar
Mor E. Ingeborg

2 kommentarer:

 1. Det låter skönt med kakelugnsvärme, det utnyttjade jag när jag var i grannhuset. Hade 14 grader i köket och vågade inte reta vedspisen någon mer gång. Den sände röksignaler och jag kunde inte tyda mer än håll dej till gasplattan "käring"
  Ha det fint i sommar förutsättningarna finns både här och där.
  Glad Midsommar önskar Barbro

  SvaraRadera
 2. Synd att vi inte träffades i sommar heller, eller är du på kommande?
  Vi på Gård Ingeborg önskar dig en Trevlig Midsommar.
  Hälsningar Eivor

  SvaraRadera